Empress management services
Image default
Woningen

Stage lopen onder de zon

Zon, zee, strand, een gezellige happy hour én interessante dingen leren op je stageadres. Dat klinkt vast als muziek in je oren, begrijpelijk. Een stage HR, of een ander vakgebied, lopen op Curaçao is iedereen aan te raden. Vergeet alleen niet dat er ook nog een hoop geregeld moet worden. Wij vertellen je graag wat je moet doen en waar je op moet letten.

Zoek naar een studentenhuis

Als je een stage HR gaat lopen op Curaçao, heb je uiteraard een woonplaats nodig. Wij raden je daarbij aan om vooral op zoek te gaan naar een leuk studentenhuis. Het is zeker mogelijk om voor jezelf een appartement, studio of huis te zoeken en huren. Maar het is toch veel leuker om nieuwe mensen te leren kennen?

Op Curaçao zijn verschillende studentenhuizen te vinden, van kleine tot grootschalige woningen. Bedenk daarom goed wat jij belangrijk vindt. Heb je het liefst wat rust? Kies dan niet voor een groot studentenhuis. Let ook goed op de locatie, je kunt op een zeer geliefde locatie gaan wonen. Maar het is ook zeker mogelijk om dichterbij je stageadres te gaan wonen.

Denk aan de juiste verzekeringen

Je kunt je Nederlandse zorgverzekering behouden, mits je niet langer dan acht maanden stage gaat lopen op Curaçao. Let wel goed op of jouw zorgverzekering ook medische zorg in het buitenland dekt. Blijf je langer dan die acht maanden op Curaçao? Je kunt eenvoudig een Tijdelijk wonen in buitenland-verzekering afsluiten bij verschillende verzekeraars. Naast de zorgverzekering is het ook slim om een goede reisverzekering af te sluiten. Laat je hierover vooral door een medewerker van een verzekeraar informeren.

https://fiks.nl/stage/HR