Empress management services
Image default
Woningen

De deur openen naar nieuwe kastvloeren

Kastvloeren worden vaak over het hoofd gezien. Er wordt eerst gekeken naar kasten voor functionele opslag en verlichting, en ze zijn het laatste stukje vloer waar u aan denkt als u een nieuw huis koopt of uw eigen huis wilt verbouwen. Maar hoewel kasten niet zoveel voetverkeer krijgen als een kamer als je keuken, gebruik je ze nog steeds dagelijks en wil je dat ze een verlengstuk zijn van de designesthetiek die je in de rest van je huis hebt gecreëerd. Hier zijn verschillende elementen die nuttig kunnen zijn om in overweging te nemen bij het bepalen van de beste vloer voor uw kasten.

Grootte is belangrijk

Bij het bepalen van welk type vloerbedekking materiaal om in je kast te gebruiken, de grootte van je kast is bijna altijd de grootste factor. Als u op zoek bent naar nieuwe vloeren in uw ruime inloopkast, wilt u comfort en duurzaamheid voorop stellen. Met een inloopkast begin en eindig je waarschijnlijk je dag daar, dus comfort staat voorop. U wilt ook een vloer die bestand is tegen het dagelijkse voetverkeer. Met een grotere ruimte wilt u uw inloopkastvloer niet binnen een paar jaar weer vervangen. Als dat het geval is, zijn hardhout-, vinyl- en laminaatvloeren meestal de beste keuze voor duurzaamheid en comfort. Hardhout geeft je kast een klassieke elegantie, terwijl vinyl- of laminaatopties geweldig zijn om natuurlijke vloermaterialen na te bootsen en je vloeren te beschermen tegen natte schoenen en hoge hakken.

Blote voetenvriendelijke vloeren

Zoals hierboven vermeld, is comfort een belangrijke factor bij het bekleden van uw inloopkast. Stel je voor dat je uit de douche stapt en je kast binnenloopt om je volgende outfit te kiezen. Wat is het beste type vloer om je voeten te kalmeren en te ondersteunen? Hardhout, vinyl en laminaat met kersen kleur zijn nog steeds geweldige opties omdat ze warm aanvoelen. Tapijt bevindt zich aan de bovenkant van het spectrum voor knusse vloeren, maar het is moeilijk te onderhouden, waar we hieronder op in zullen gaan. Tegels en steen staan onderaan vanwege hun neiging om koud te zijn, dat wil zeggen, tenzij ze zijn geïnstalleerd met een stralingsverwarmingssysteem eronder. Voor meer informatie over stralingsverwarming voor vloeren, bekijk onze blogpost met alles wat je moet weten.

Onderhoud blijft maar komen

Naast comfort en duurzaamheid is een andere reden waarom we hardhout, vinyl en laminaat als topkeuzes voor inloopkasten hebben gerangschikt, het onderhoudsgemak. Omdat het zulke gladde oppervlakken zijn met aan de bovenzijde verzegelde lagen, zijn ze extreem gemakkelijk schoon te maken, en omdat ze zo duurzaam zijn, kun je ze zo vaak of zo weinig schoonmaken als je wilt, en ze houden nog steeds stand. Ja, tapijt is misschien comfortabeler, maar het is ook veel moeilijker schoon te maken en gaat niet zo lang mee als andere vloermaterialen. Installatie kan ook lastig worden. Afhankelijk van de opstelling van uw kledingopberger, moet tapijt professioneel worden geïnstalleerd om stevig rond elke kast en opbergruimte te passen.

Tegels en stenen gaan het langst mee en zijn het beste bestand tegen constante reiniging. Als je hart voor een van deze soorten vloeren is, probeer dan een vloerkleed te combineren dat gemakkelijk kan worden verwijderd om schoon te maken en dat je kast warmte en textuur zal geven.

Klein maar flexibel

Als het om kleinere kasten gaat, verschuiven uw prioriteiten een beetje, aangezien de vloer in een kleinere kast minder invloed zal hebben op het algehele ontwerp van uw huis. Voor kleinere kasten moet de sterkte van de vloer de grootste factor zijn, en dit hangt af van wat er in de kast wordt opgeslagen. Is het voor dagelijkse kleding, schoonmaakspullen of Halloween-versieringen? Meestal raden we tapijt aan voor kleinere kasten, omdat ze door vorige eigenaren vaak zijn verwaarloosd. Deze verwaarlozing leidt tot versleten ondervloeren die een oneffen en tochtig oppervlak kunnen creëren. Tapijt kan beide problemen vrij gemakkelijk verdoezelen. En aangezien kleinere kasten niet zoveel voetverkeer hebben als andere kamers, gaat uw investering in nieuw tapijt veel langer mee.

 

https://vloerenbaas.nl