Empress management services
Image default
MKB

B2B webshop

Als jij werkzaam bent in de economische sector, of hier verstand van hebt, dan heb je vast wel eens gehoord van de termen B2B en een B2B webshop. Als je daarentegen werkzaam bent in een totaal andere sector, dan is de kans aanwezig dat je werkelijk geen idee hebt wat deze termen precies betekenen en waar ze goed voor zijn. Toch is het voor mensen zonder economische achtergrond soms best handig om eens wat meer te leren over zaken die hiermee te maken hebben. Ook voor mensen die wel een economische achtergrond hebben zijn B2B en B2B webshops een interessant onderwerp. Als je hier graag meer over wilt weten, dan kan ik je aanraden om lekker verder te lezen! 

Wat is B2B eigenlijk?

 

Als we meer willen weten over B2B webshops, dan is het misschien geen verkeerd idee om te beginnen met het bespreken van B2B, want wat is B2B precies, wat kan je ermee en waar staat het voor? Om te beginnen met de afkorting B2B, dit staat voor business to business, meestal gaat het dan over bedrijven die bepaalde zaken doen met andere bedrijven. Je kan hierbij bijvoorbeeld denken aan groothandels of hostingbedrijven. Dit zijn meestal bedrijven die niet geschikt zijn voor particulieren en dus alleen beschikbaar zijn voor andere bedrijven. Een B2B webshop is dan waarschijnlijk makkelijker om uit te leggen. Dit is een webshop waarin deze producten verkocht worden aan de andere bedrijven! 

Webshop via Magento 2. 

 

Als jij graag een B2B webshop zou willen starten, dan is het soms best lastig om te bepalen hoe je hier precies aan wilt beginnen. Gelukkig is er een handige tool waarmee je je webshop makkelijk kan bouwen en aanpassen. Deze tool heet Magento 2. Magento 2 is wereldwijd één van de grootste platformen op het gebied van e-commerce. Doordat het platform veel functionaliteiten en schaalbaarheid aanbiedt, is dit platform heel erg geschikt voor professionele B2B webshops! 

Wat zijn de voordelen? 

 

Naast dat je met dit platform een professionele webshop kan maken zitten er nog een aantal prettige voordelen aan Magento 2. Zo heb je met dit platform bijvoorbeeld de mogelijkheid om meerdere talen, meerdere winkels en meerdere valuta te betalen. Zo kan je meerdere webshops maken die toegankelijk zijn voor meerdere mensen en landen. Hiernaast is het platform ook heel gebruiksvriendelijk om mee te werken, dat is ook altijd handig!