Empress management services
Image default
Dienstverlening

Waterschade bij je iPhone

Valt je iPhone in een gevulde wasbak, een regenplas, de toiletpot of iets anders gevuld met water? Dan is er geen seconde te verliezen om eventuele waterschade te beperken. Bij sommige situaties kun je het vaak ook niet doorhebben dat er vocht in je iPhone zit. Soms lijkt het alsof deze alleen aan de buitenkant nat is geworden, maar na verloop van tijd blijkt er toch corrosie aan de binnenkant op te treden. De schade merk je dan vaak pas later. Daarom is het van belang om direct in te grijpen zodra je iPhone nat is geworden, zodat je een iPhone reparatie in Sittard kunt voorkomen.

Schakel hem uit

Om kortsluiting en verdere schade te voorkomen, moet je de iPhone zo snel mogelijk uitschakelen. Gebruik hem dan ook niet voor een paar dagen. Want als je deze toch weer aanzet terwijl er nog vocht aanwezig is, loop je kans dat er alsnog kortsluiting ontstaat.

Leg hem niet in rijst

Dé huis-tuin-en-keuken manier van het drogen van je telefoon blijft: deze in een bak met rijst leggen. Professionals raden dit echter af omdat het vocht dan niet kan ontsnappen. Daardoor is het mogelijk dat er juist meer corrosie ontstaat, omdat het vocht in de telefoon opdroogt.

Droog hem niet met een föhn of op de verwarming

Je kunt proberen hem met een koude föhn droog te blazen, alleen bestaat dan juist het risico dat je vocht naar binnen blaast en de schade daarmee vergroot. Een hete föhn en hem neerleggen in fel zonlicht wordt al helemaal afgeraden. Door de hitte ontstaat namelijk condensatie en bepaalde plastic materialen kunnen smelten en vervormen. Waardoor zelfs de plaatselijke iPhone reparatie Sittard niets meer kan verhelpen.

https://telefoonreparatie-limburg.nl/telefoon-reparatie-sittard/