Empress management services
Image default
Gezondheid

Een goede nachtrust

Slapeloosheid (of insomnia) is een slaapstoornis waarbij het slecht slapen gepaard gaat met functioneringsklacht overdag. Van normale slaap is sprake wanneer je vijf tot tien uur hebt geslapen en ongeveer vijftien minuten nodig hebt gehad, om in slaap te komen. Daarnaast is het normaal om twee tot drie keer per nacht wakker te worden, tenzij het vervolgens een lange tijd duurt totdat je weer in slaap komt. Heb je het idee dat jij hier ook last van hebt? Dat kan, in Nederland heeft ten minste 7% van de bevolking namelijk last van slapeloosheid. Wij vertellen je graag wat meer.

Gevolgen van slapeloosheid

Iedereen is wel een keer begonnen aan een dag na een slechte nachtrust. Je kent het gevoel daarom vast wel dat de dag direct een slechte start heeft. Je bent geïrriteerd en alles wat er gebeurt is je eigenlijk al te veel: je lichaam is gestrest. Daarnaast heb je doorgaans ook moeite met concentreren. Het is moeilijk om nieuwe dingen in je op te nemen en te onthouden. Dit beïnvloedt vervolgens je prestaties op werk, school of tijdens de training. Ook brengt het je hormoonhuishouding drastisch in de war en kan het ernstige gevolgen hebben voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Wat te doen tegen slapeloosheid

Om slapeloosheid tegen te gaan kun je een verzwaringsdeken gebruiken. Het zorgt namelijk voor een diepe drukstimulatie, waardoor je het kunt vergelijken met een stevige knuffel. Door een verzwaringsdeken komen er in het lichaam stofjes vrij, die ervoor zorgen dat je beter tot rust kunt komen, sneller in slaap komt en uiteindelijk een betere nachtrust beleefd.

https://www.sensolife.nl/c-4628966/verzwaringsdekens/