Empress management services
Image default
Bedrijven

De ondernemer vs de administratie

Een ondernemer is een persoon die goederen of diensten verkoopt via zijn of haar eigen bedrijf. Dit kan variëren van bijvoorbeeld een kapper op de hoek van het dorp tot bijvoorbeeld de baas van KLM. Alles wat hier tussen zit is dus ook een ondernemer. Een ondernemer is daarnaast ook iemand die met veel risico beslissingen moet nemen op de momenten dat het er echt toe doet. Mocht het verkeert uitpakken dan is het verlies groot maar heb je geluk en valt het kwartje naar de goede kant dan is beloning ook groot. Dit zorgt ervoor dat je dan dus meer zult verdienen vanuit een eigenbedrijf dan wanneer je ergens in loondienst zou zitten. Wanneer je in loondienst zit ga elke dag naar je werk en doe je je kunstje en ga je weer naar huis. Als je een ondernemer bent kijk je elke dag waar de kansen liggen voor het succes van vandaag en morgen. Je haalt bijvoorbeeld orders binnen van andere bedrijven of speelt in op de laatste trends en ontwikkelingen.

Doorzetten en aanpassen

Het is daarbij belangrijk dat je snapt dat het in het begin moeilijk zal gaan en dat je veel tegenslagen zult krijgen. Het is dan ook belangrijk dat je niet opgeeft na een tegenslag maar juist doorzet. Door het doorzettingsvermogen te tonen kunnen andere mensen op jou bouwen. Hierdoor ontstaan dan uiteindelijk de mooiste dingen.

Daarnaast is het belangrijk dat je jezelf aanpast aan de situatie zoals die is. Als er een probleem is en je niet verder kunt op de manier zoals je werkt, kijkt dan eens naar een mogelijke andere manier van werken. Haal je geen klanten binnen met jouw verkooppraatje, bekijk dan eens een verkooppraatje van een ander. Ondernemen is inspelen, doorzetten en aanpassen.

Administratie

Een veel voorkomend probleem bij beginnende ondernemers is dat zij vooral bezig zijn met ondernemen. Echter hoort bij ondernemen ook een goede administratie en tijdregistratie. Voor de belastingdienst dien je namelijk je gewerkte uren bij te houden en je boekhouding op orde te hebben. Er zijn verschillende mogelijkheden die je hierbij kunnen helpen. Zo zijn er diverse pakketten van software die je helpen met het verwerken van je administratie. Daarnaast heb je ook software voor de tijdregistratie, dit is bijvoorbeeld in de vorm van een app waarop je de gewerkte uren kunt bijhouden.

https://keeping.nl/tijdregistratie