Empress management services
Image default
Dieren

Alternatieve geneeskunde bij je huisdier

Niet alleen voor de baasjes maar ook voor hun huisdieren kunnen alternatieve geneeswijzen, als fytotherapie en homeopathie, uitstekende resultaten opleveren. Al sinds het begin der tijden worden planten en delen van planten ingezet vanwege hun medische werkingen. Dieren in het wild maken hier van nature ook gebruik van, bijvoorbeeld voor het remmen van ontstekingen of het opwekken van braken.

Wordt dit ook ingezet bij de huisdierendokter?

In onze moderne tijd is deze manier van genezen steeds meer in de vergetelheid geraakt. Echter ontstaat er vanuit bewuste baasjes ook steeds meer vraag naar. Veel chronische klachten kunnen namelijk door fytotherapie en homeopathie worden verholpen. Fytotherapie kan bijvoorbeeld klachten als vacht- en huidproblemen, nier- en blaasproblemen, maag-darmproblemen, gebitsproblemen, luchtwegaandoeningen én problemen van het bewegingsapparaat verhelpen.

Het effect van alternatieve geneeskunde

Waarom kunnen er zoveel problemen middels kruidensupplementen worden aangepakt? Dit komt doordat zo’n bepaalde problematiek vanuit de oorzaak wordt aangepakt. Het lichaam is namelijk zo ingesteld dat wanneer het vanuit de basis niet goed functioneert, allerlei verschillende en uiteenlopende klachten ontstaan. Omdat er dus door één specifieke onbalans verschillende klachten ontstaan, is het dus beter om de onbalans zelf aan te pakken. In plaats van het isoleren en verhelpen van één specifieke klacht. Wanneer je geïnteresseerd bent geraakt, vraag dan bij jouw huisdierendokter na wat de mogelijkheden zijn omtrent alternatieve geneeskunde. Want niet alleen chronische klachten kunnen verholpen worden, ook acute klachten, zoals diarree, kunnen verholpen worden door de onbalans aan te pakken.

https://www.web-wings.nl/