Empress management services
Image default
Dieren

Vogels van je balkon houden

Heeft u vogels die op uw balkon landen? Vogels doen dit vaak in hotels, daken, woonhuizen, restaurants en andere commerciële instellingen. Ze landen op de balkons, storen de mensen in de buurt en laten overal uitwerpselen achter.

Als je dit probleem hebt, is het belangrijk om te beseffen dat er stappen zijn die je kunt nemen om het op te lossen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je vogels van je balkon kunt houden.

Randaanpassingsapparatuur zoals vogelpinnen, vogeldraad en elektrische schoksporen worden meestal gebruikt om vogels van richels te houden. Als er echter een probleem is met vogelplaag, is het niet altijd mogelijk om vogels van uw balkon te houden met alleen richelmodificatietechnieken. Vaak moet het probleem worden herleid tot een diepere wortel.

Voedsel en nestelen van vogels

Als er een vogelplaag in een gebied is, is dat meestal om een van de volgende twee redenen: voedsel en nestelen.

De eerste stap is om vogels van je balkon te houden door eventuele voedselbronnen in de buurt te verwijderen waarvan vogels zouden kunnen eten. Dit omvat het afdekken van vuilnisbakken en het herinneren van mensen om de vogels niet te voeren. Een andere mogelijke voedselbron voor vogels kunnen insectenplagen zijn. Als er een insectenplaag in de buurt is waar vogels van eten, pak dat probleem dan aan om de voedselbron van de vogels te verwijderen.

De volgende stap is het blokkeren van broedplaatsen voor vogels. De plaatsen waar vogels nestelen, zijn afhankelijk van de soort, maar de meeste vogelsoorten geven de voorkeur aan overdekte gebieden die veilig zijn voor roofdieren en het weer. Toplocaties voor vogels om te nestelen zijn onder zonnepanelen, in schoorstenen, onder HVAC-units, in dakspanten en op andere overdekte locaties.

De beste manier om te voorkomen dat vogels op deze locaties nestelen, is door ze uit te sluiten met vogelgaas. Vogelgaas wordt toegepast om deze gebieden met een zeer hoge effectiviteit af te sluiten. Het kan worden gekocht bij een ijzerhandel of kan worden geïnstalleerd door een vogelbestrijdingsbedrijf.

Als je kunt voorkomen dat vogels in de buurt eten en nestelen, heb je een heel groot deel van je vogelprobleem opgelost, op deze manier is een duif of kauw verjagen het eenvoudigst. Zonder voedsel of nestplaatsen hebben vogels weinig reden om langs uw balkon te komen. Op dit punt kunt u apparaten voor het aanpassen van richels installeren om te voorkomen dat de resterende verdwaalde vogels op uw balkon landen.

Gebruik van vogelpinnen doet wonderen

Een van de meest populaire apparaten voor het wijzigen van richels voor vogels zijn de vogelpinnen. Vogelspikes kunnen op een oppervlak zoals een balkon of richel worden geplaatst en voorkomen dat vogels op dat oppervlak landen. Vogelspikes doen vogels eigenlijk geen pijn, maar zorgen er alleen voor dat ze niet kunnen landen.

Een ander apparaat om de richel aan te passen is vogeldraad. Vogeldraad wordt over een oppervlak gespannen en is een veerkrachtige draad die stuitert als vogels erop proberen te landen. Ze krijgen de draad niet stevig vast en vliegen daardoor weg. Vogeldraad is minder zichtbaar dan vogelpinnen en veel mensen geven er om esthetische redenen de voorkeur aan boven vogelpinnen.

Elektrische schokrails zijn een derde mogelijkheid om een richel aan te passen. Schoksporen gaan over een oppervlak en geven een kleine elektrische schok als een vogel erop probeert te landen. Ze zijn plat en niet erg zichtbaar. Sporen voor elektrische schokken werken goed, maar hebben over het algemeen geen voorkeur als er mensen of andere dieren in het bereik van de sporen zijn, zoals op balkons.

 

https://www.zonnepanelenvogelvrij.nl/vogelnest-verwijderen/