Empress management services
Image default
Aanbiedingen

Hoe leg je een laminaatvloer?

Heb jij in de zoektocht naar een nieuwe vloer de keuze op de laminaatvloer laten vallen? Uitstekende keuze! Een laminaatvloer brengt snel veel sfeer in je huis aan en is daarnaast ook nog eens simpel te leggen. Althans, dan moet je wel weten hoe je dit doet. In deze blog leggen we dit voor je uit. Begin direct!

1. Meet de ruimte

In welke ruimte ga jij de vloer aanleggen? Dit is een belangrijke vraag om te beantwoorden, omdat je de ruimte eerst goed moet opmeten. Door dit te doen, weet jij hoeveel laminaat je ongeveer nodig hebt om de ruimte te vullen. Je koopt altijd liever te veel dan te weinig, omdat je zo speling overhoudt wanneer je miscalculeert, of wanneer je een stuk niet kan gebruiken.

2. Beginnen met leggen 

Wanneer je begint de vloer te leggen, begin je altijd in een hoek. Hierdoor creëer je de nodige basis en kom je niet op een later moment in de problemen. Om de eerste stukken laminaat te leggen, gebruik je afstandhouders. Deze plaats je tegen de muur, waardoor je voor een bevestigingselement zorgt waar het laminaat aan vastgemaakt kan worden.

3. Klikken maar

Nu jij de basis hebt, kun je beginnen met het afsnijden van de planken. Zodra dit is gedaan, kun je beginnen de vloer in elkaar te klikken. Dit doe je door middel van een kliksysteem of een snel-kliksysteem. Het verschil tussen de twee is het slagblokje wat aanwezig is in de klikvloer en niet in de snel-klikvloer. Aangezien je de stukken enigszins hardhandig tegen elkaar aan moet drukken, zorgt dit blokje ervoor dat je vloer geen schade oploopt.

4. Finishing touches

Je vloer ligt nu bijna! De enige plekken die je nog openhoudt zijn mogelijke leidingen, of rare hoeken. Gelukkig is het geen enkel probleem om ook deze te vullen; je hoeft je dus geen zorgen te maken over lege plekken in je vloer. Omdat je bij stap één al meer laminaat kocht dan eigenlijk nodig was, houd je als het goed is nu materiaal over. Dit snijd je uit en gebruik je als opvullingsmateriaal!

Bebo Parket

Merk jij dat het zelf-leggen van de vloer toch te moeilijk is, dan is het altijd mogelijk om professionele hulp in te schakelen. Wij raden aan in contact te komen met Bebo Parket: deze specialist helpt jou graag met het gehele legproces van de laminaatvloer!