Empress management services
Image default
Aanbiedingen

Wat is precies een headshop?

Heb je er al wel eens van gehoord of is de term ‘headshop’ helemaal nieuw voor je? In beide situaties is wat extra uitleg over wat een headshop is, wat ze verkopen en welke headshop bij aanraden. Ben je hier benieuwd naar? Lees dan snel verder, want we leggen het je graag uit!

 

Wat is een headshop?

Een headshop is een winkel waar artikelen worden verkocht die te maken hebben met het gebruik van bewustzijnsveranderende en geestverruimende middelen, maar in principe zelf geen psychoactieve middelen verkoopt. In veel landen is het mogelijk een headshop binnen te lopen, omdat ze zelf in principe geen middelen verkopen. De eerste headshops verschenen in Amerika tijdens de hippietijd in de jaren ’60. Vaak hadden deze winkels banden met sociaal-politieke bewegingen, die zich verzetten tegen middelenverboden, de Vietnamoorlog en andere onderwerpen. Er zijn ook shops, die bestaan uit een headshop en een smartshop in één. Waar de naam ‘headshop’ vandaan komt is eigenlijk, in tegenstelling tot de naam smartshop, onbekend.

Wat wordt er precies verkocht door een headshop?

Een headshop is een winkel waar je artikelen kunt kopen die te maken hebben met het gebruik van bewustzijnsveranderende en geestverruimende middelen. Maar deze middelen worden hier zelf niet verkocht, tenzij de headshop ook een smartshop is. De assortimenten van headshops bestaan bijvoorbeeld uit vloeipapier, waterpijpen, bongs en rolmachines. Ook vind je hier opbergdoosjes en gripzakjes. Je koop er dus enkel benodigdheden voor het gebruik van bewustzijnsveranderende en geestverruimende middelen. Daarnaast kun je denken aan bijvoorbeeld snoepjes, popcorn en bakpakketten. Vaak is een headshop ook een smartshop en kun je er dus veel meer vinden dan alleen de benodigdheden.

Heb je wat nodig voor het gebruik van psychoactieve middelen?

Dan ben je bij een headshop aan het goede adres. Bij de mensen die in een headshop werken zijn vaak experts en kunnen je dus advies geven over welke benodigdheden je allemaal nodig hebt. Kijk bijvoorbeeld een op de website van headshop 24 High. Ze hebben een ruim aanbod met verschillende producten. Je kunt contact met ze opnemen als je graag meer informatie wilt over de werking van de fijne substanties en wat je allemaal nodig hebt.