Empress management services
Image default
Dieren

Natuurlijke paardenvoer en revalidatie

Hoogwaardige paardenvoeding van Equilin

Paardeneigenaren zijn altijd op zoek naar manieren om ervoor te zorgen dat hun paarden de best mogelijke voeding krijgen. Hoogwaardig en natuurlijk paardenvoer kan het verschil maken in de gezondheid en het welzijn van een paard. Natuurlijke, hoogwaardige voeders voorzien uw paardachtige met essentiële vitaminen, mineralen, eiwitten en vetten die nodig zijn voor een goede groei en ontwikkeling.

Bij het kiezen van een voer voor je paard is het belangrijk om te kijken naar de ingrediëntenlijst op elke zak met voer die je koopt en om te onderzoeken welk type dieet geschikt is voor verschillende soorten paarden (pony’s versus volledige grootte enz.). Veel commercieel voer bevat vulstoffen zoals maïs of soja die weinig voedingswaarde hebben, dus het is belangrijk om deze te vermijden bij het kiezen van een product van goede kwaliteit. Het is ook gunstig om, indien beschikbaar, te kiezen voor biologische opties, aangezien deze geen kunstmatige conserveermiddelen of additieven bevatten die na verloop van tijd schadelijk kunnen zijn als ze in grote hoeveelheden worden geconsumeerd.

Natuurlijk paardenvoer zonder suikers

Hoogwaardig natuurlijk voer moet veel vezels bevatten uit bronnen zoals hooi of grassen, samen met andere gezonde koolhydraten zoals haver, gerst of zemelenvlokken die helpen om het energieniveau gedurende de dag op peil te houden en tegelijkertijd te voorzien in essentiële voedingsstoffen die paarden nodig hebben tijdens inspanningsperiodes! Eiwitbronnen kunnen afkomstig zijn van peulvruchten zoals erwten en bonen, plus plantaardige oliën en vetten die extra calorieën leveren zonder al te rijk te zijn aan suikergehalte – iets waar veel commerciële mixen naar neigen vanwege de toevoeging van zoetstoffen zoals melasse/siropen enz.. Daarnaast toevoegen van specifiek op maat gemaakte paarden supplementen gericht op individuele behoeften (bijv. gezamenlijke zorg) kan de algehele gezondheidsvoordelen van voedingsregimes verder verbeteren!

Door waar mogelijk toegang te geven tot graasweide en dit aan te vullen met de juiste hoeveelheden/soorten uit de bovengenoemde categorieën, wordt een optimale voedingsopname in alle levensfasen gegarandeerd – waardoor topprestaties worden ondersteund, zowel fysiek als mentaal, terwijl mogelijke tekortkomingen die anders worden veroorzaakt, worden vermeden! Met zoveel keuze die er tegenwoordig is, kan het vinden van een ideale combinatie wat vallen en opstaan kosten, maar uiteindelijk geeft het gemoedsrust, wetende dat onze viervoeters elke dag uitgebalanceerde maaltijden krijgen die speciaal voor hen zijn ontworpen.

Revalideren van het paard

Iets wat elke paardeneigenaar absoluut wil voorkomen is dat zijn of haar paard geblesseerd raakt. Een paard moet dan revalideren en dat kan veel tijd en geld kosten. Denk aan het hele traject van diagnose, therapie en revalideren. Bij een blessure is de eerste stap altijd om een dieren- of paardenarts te raadplegen voor een correcte diagnose en behandelplan. Alleen dan kan een goed therapie en revalidatie plan voor je paard opgesteld worden – uiteraard in combinatie met een goed en gezond dieet met de paardenvoeding van Equilin!

Hoe ziet een revalidatietraject eruit

Het revalidatietraject kent doorgaan verschillende stappen waaronder;

  • Terugbrengen van pijn en ontsteking
  • Herstel van mobiliteit
  • Het vergroten van de kracht en rompstabiliteit
  • Het weer opbouwen van de conditie
  • Trainen en optimaliseren van prestaties

Wil je graag voedingsadvies voor je paard tijdens het revalideren of sporten ontvangen? Vul dan het wijzer in op de site van Equilin en je krijgt een op maat gemaakt advies voor jouw paard én welke producten in onze webshop een goede aanvulling zijn.

https://equilin.eu/