Empress management services
Image default
Dienstverlening

Wat te doen tegen snurken

Ben jij de houtzagerij van je bedpartner zat of ben jij zelf degene die voor slapeloze nachten zorgt? Als man is dat goed mogelijk, doorgaans snurken mannen vaker dan vrouwen. Ongeveer 1 op de 5 mannen snurkt, terwijl dat bij vrouwen slechts voor 1 op de 10 geldt. Snurken is van alle leeftijden, maar naar mate de persoon ouder wordt, wordt het snurken luider. Vraag je je nu af: wat te doen tegen snurken? Met de volgende tips kom je al een heel eind.

wat te doen tegen snurken

Wanneer je op je rug slaapt, zakken de zachte delen van je gehemelte en je tong naar achteren. Hierdoor vernauwd de luchtweg en ga je sneller snurken. Verander daarom je slaaphouding en leg je op je zij. Slaap je al in op je zij, maar word je vaak wakker op je rug? Dan is waarschijnlijk je matras te hard. Op je zij krijg je dan pijn aan je schouder en rol je onbewust op je rug.

Vermijd overgewicht, alcohol en sigaretten

Stel jezelf de vraag of je wel écht een gezonde levensstijl hebt. Wanneer je overgewicht hebt zijn de wanden van je keelholte dikker en is je gezicht en nek zwaarder. Ademhalen gaat dan vanzelf al wat lastiger. Daarnaast kun je alcohol het beste twee uur voor het slapen mijden. Dit zorgt er namelijk voor dat je keelspieren en tong te veel ontspannen en je de adem snoeren. Tot slot kun je het beste stoppen met roken. Roken wekt namelijk irritatie op in de keel, met een gezwollen keel tot gevolg.

https://buteyko-limburg.nl/wat-te-doen-tegen-snurken/