Empress management services
Image default
Vakantie

De mooiste plekken van Curaçao

Witte stranden, azuurblauwe zee, duiken tussen koraalriffen en zwemmen met dolfijnen. Dat zijn de dingen waar Curaçao met name bekend om staat. Toch heeft het eiland nog veel meer te bieden. Daarom hebben wij enkele bezienswaardigheden voor je uitgelicht, die je gezien moet hebben!

Het Christoffelpark

Een schitterend natuurgebied met ontelbaar veel verschillende soorten planten en dieren. Als wandelliefhebber kun je kiezen uit maar liefst 8 verschillende route. Vertrek dan wel vroeg, want zo heb je de meeste kans om dieren te spotten. Liever veilig in de auto? Ook dan kun je kiezen uit verschillende routes om het park te ontdekken. Het Christoffelpark bestaat uit oude plantages die bij elkaar het park vormen. De entree is daarom ook nog via het enige intacte landhuis dat bij de plantages hoorde.

Willemstad

De hoofdstad van Curaçao is op zichzelf al een hele beleving, want er is van alles te ontdekken. Door de historische wijken Otrabanda en Punda lopen, brengt je terug in de tijd. Bekijk de kleurrijke grachtenpandjes, loop over de Pontjesbrug of neem een kijkje bij Kura Hulanda Museum, waar de duistere geschiedenis van de slavernij wordt verteld. Pas je looptempo wel lekker aan op de tropische warmte van Willemstad.

Klein Curacao

Een onbewoond eiland op ongeveer 10 kilometer afstand van Curaçao zelf. Hier woonde vroeger de vissers, maar nu is het een paradijs op aarde. Je kunt er duiken tussen de haaien, snorkelen tussen de zeeschildpadden en bekijken van wrakken van gestrande schepen aan de oostkust van het eiland. De tocht naar Klein Curacao kan echter wel erg wild zijn, houd daar dus rekening mee als je snel zeeziek wordt.

https://curacao-trips.com/