Empress management services
Image default
Vakantie

5 Redenen waarom je tijdens je volgende vakantie Bologna moet ontdekken

Bologna is de grootste stad en de hoofdstad van de regio Emilia-Romagna in Noord-Italië. Deze prachtige stad draagt drie bijnamen – La Grassa (De Vette: vanwege de rijke gastronomie), La Rossa (De Rode: vanwege de traditionele linkse politiek en de rode gebouwen), en La Dotta (De Geleerde: vanwege de oudste universiteit van Europa).

Hoewel deze stad niet zo bekend is als andere Italiaanse steden, zal je zeker verliefd worden op deze ondergewaardeerde stad zodra je Bologna bezoekt. Maar eerst en vooral – om deze prachtige stad goed te verkennen, kan je het best een auto huren. Er zijn veel autoverhuurbedrijven in Bologna, zoals Avis en Hertz. Je kan de autoverhuurdiensten van al deze bedrijven vergelijken op verschillende websites, zoals bijvoorbeeld AutoItaly. Vergelijk de prijzen van huurauto’s online voordat u vertrekt. Er zijn veel autoverhuuropties op de luchthaven of in de stad van bedrijven zoals Green Motion, InterRent, Rhodium, Firefly, Sixt, Hertz, National, Surprice, Enterprise, Budget, Dollar, Alamo, Flizzr, Goldcar, Keddy By Europcar, Avis, Global Rent a Car, Europcar, Thrifty en Payless. Of je kan ook besluiten om je hotel te vragen een vergelijking van de huurauto’s en autoverhuurdiensten voor je te maken en te zorgen dat er een goedkope huurauto voor je klaar staat.

Hier zijn de top 5 redenen om Bologna dit jaar te bezoeken

1. De prachtige basilieken

De mooiste attractie van Bologna zijn de vele prachtige basilieken. De meest prominente daarvan is de Basilica di San Petronio, die het uitgestrekte Piazza Maggiore domineert. Parkeer je huurauto ergens in de buurt van Piazza Maggiore om deze enorme basiliek te bezichtigen.

De stad is ook de thuisbasis van de imposante Santuario Della Madonna di San Luca, die op een heuvel ligt, tien kilometer ten zuidwesten van het stadscentrum. De San Luca Basiliek is de perfecte plek om te genieten van een majestueus uitzicht over heel Bologna.

2. De lokale Piazza’s (openbare pleinen)

Italië is beroemd om zijn cafécultuur. In Bologna is de cafécultuur gesitueerd rond de plaatselijke piazza’s. Bologna heeft vele charmante piazza’s, die allemaal populaire plaatsen zijn voor toeristen, studenten en de lokale bevolking die hier komen om een kopje koffie te drinken, te lunchen of rond te hangen met hun vrienden. De mooiste bezienswaardigheid is het imposante Piazza Maggiore, dat het centrale plein van de stad is. Je moet zeker ook met je huurauto naar het Piazza Santo Stefano rijden, waar in het weekend een antiekmarkt wordt gehouden.

3. Een grote verscheidenheid aan musea

Ondanks het feit dat Bologna een kleinere stad is, zijn er veel unieke musea in Bologna. Ontdek het MAMbo als je van hedendaagse kunst houdt en het Cineteca di Bologna om alles te weten te komen over de geschiedenis van de Italiaanse filmindustrie. Er zijn nog veel andere interessante themamusea in de stad.

4. De Twee Torens

Het Piazza di Porta Ravegnana is een van de plaatsen die je niet mag missen in Bologna, waar de iconische twee torens van de stad uit de grond rijzen. De hoogste toren staat bekend als de Asinelli, terwijl de kortere toren de Garisenda wordt genoemd. Deze 900 jaar oude torens zijn vandaag de dag een symbool van Bologna. Als je de 498 treden naar de top van de Asinelli-toren kan beklimmen, zal je een zeer spectaculair uitzicht over de stad hebben.

5. De gastronomische hoofdstad van Italië

Bologna staat bekend om zijn keuken. Je kan bijna overal in de stad vele voortreffelijke gerechten vinden. De regio Emilia-Romagna is de thuisbasis van parmaham, parmezaan, balsamicoazijn en de zeer gekende lasagne alla bolognese is het beroemdste gerecht dat uit Bologna afkomstig is. Ga dus naar een willekeurig restaurant om enkele van de lekkerste gerechten te proeven die u ooit heeft gegeten.

https://www.autoitaly.nl