Empress management services
Image default
Toerisme

De leukste kastelen in de Ardennen

Ben je in de Ardennen en wil je wat kastelen bezoeken? Wij hebben de leukste plekjes met kastelen in de Belgische Ardennen uitgezocht.

Kastelen Ardennen

 

De Ardennen staat er bekend om: mooie kastelen uit de middeleeuwen. In elk dal of elke stad ligt er wel een. Genoeg keuze dus om kastelen Ardennen te bezoeken!

Kasteel Bouillon

Het kasteel van Bouillon staat bij ons bovenaan het lijstje, het is een indrukwekkend fort in het Belgische stadje. Je hebt er uitzicht over de rivier en stad met het omringende landschap. Het is gebouwd in de negende eeuw en was toentertijd gebruikt door militairen. De toegangsprijs is 7 euro per persoon en parkeren bij het kasteel is gratis.

Kasteel Celles Veves

Kasteel Celles Veves, ook wel bekend als Château Vêves ligt in het dorpje Celles. Celles staat bekend als een van de mooiste dorpjes van Wallonië, erg leuk dus om meteen te bezoeken. Het werd gebouwd in de vijftiende eeuw nadat in de twaalfde eeuw het oude kasteel was uitgebrand. In het sprookjesachtige kasteel geven ze rondleidingen en bieden ze kostuums aan voor de kids. Een bezoekje kost 8 euro per persoon.

Kasteel van Freÿr

Chateau de Freÿr, ook wel ‘klein Versaille’ genoemd is gebouwd in de 15e eeuw. Het dorpje Freÿr ligt aan de maas in de Belgische provincie Namen. Het kasteel heeft een hele groenvoorziening van Franse tuinen met sinaasappelbomen van zo ongeveer 300 jaar oud. Er zijn vijvers met fonteinen en ook een doolhof van maar liefst 6 kilometer lang!

https://indardennen.be/activiteiten/kastelen-grotten/