Empress management services
Image default
Toerisme

Ben je een reisverzekering aan het vergelijken? Dit is welke jij nodig hebt

Het boeken van reizen brengt altijd een zekere mate van onzekerheid met zich mee. Een reisverzekering vergelijken biedt een vangnet zodat je met een gerust hart de deur uit kunt. Verzekeringen zijn bedoeld om de grote financiële risico’s af te dekken die je niet alleen wilt dragen. Je hebt misschien geen reisverzekering nodig voor goedkope reizen, maar het kan een gevoel van veiligheid bieden wanneer je vooruit betaalt voor dure reserveringen, een grote internationale reis of reizen tijdens het COVID-tijdperk, wat onvoorspelbaar kan zijn.

Het is geen overbodige luxe om een reisverzekering af te sluiten voordat je op vakantie gaat. Een reisverzekering vergelijken voorkomt dat je een verkeerde keuze maakt. 

Reisverzekering vergelijken: welke reisverzekering dekt wat?

Afhankelijk van het type dekking dat je zoekt, helpen onderstaande opties jou te bepalen waar je op moet letten bij het selecteren van een polis:

Medische reisverzekering

Betaling van medische kosten als je tijdens een reis ziek of gewond raakt en spoedeisende zorg nodig heeft die niet wordt gedekt door je reguliere ziektekostenverzekering.

Nood evacuatie en repatriëring

Naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis worden gebracht of indien nodig naar huis worden gevlogen wanneer je gewond raakt of ziek wordt tijdens een reis.

Reis annulering, onderbreking en vertraging

Vergoeding van niet-restitueerbare reserveringen als je ziek wordt en een reis voortijdig moet annuleren of beëindigen; vergoeding als je extra kosten maakt (bijvoorbeeld accommodatie) door vertraging door de luchtvaartmaatschappij of andere vervoerder.

“Annuleren om welke reden dan ook” dekking

Terugbetaling van niet-restitueerbare reserveringen, ongeacht de reden waarom je een reis annuleert.

Bagage en persoonlijke bezittingen

Betaling voor verloren, gestolen of beschadigde bagage.

24-uurs hulpdiensten

Hulp bij het vinden van een advocaat in het buitenland.

Aanrijding verzekering autohuur

Betaling voor schade aan de huurauto.

Afhankelijk van de polis vergoedt een reisverzekering jou of biedt diensten aan als er iets misgaat. Er is zelfs dekking voor het worst case scenario: als je op reis overlijdt door een ongeval. De dekking overlijden door ongeval keert in dat geval een bedrag uit aan jouw begunstigde.

Een reisverzekering vergelijken geeft je de tijd om voordat je iets kiest, vertrouwd te raken met de verschillende soorten reisverzekeringen producten, hoe deze geprijsd zijn en wat deze dekt en uitsluit. Als je in deze onzekere tijden reist, moet je ervoor zorgen dat de polis die je kiest dekking biedt voor noodsituaties die verband houden met het coronavirus. Meestal geldt: hoe grondiger de dekking, hoe meer het gaat kosten.

Op vakantie naar Aruba

Zoek je een verzekering vlak voor vakantie naar Aruba? Vergeet dan niet de reisverzekering  Aruba te vergelijken met andere reisverzekeringen. Een reisverzekering kan je namelijk een hoop geld schelen bij ongevallen, gestolen spullen of simpelweg: geannuleerde reizen.

http://vergelijkenvanreisverzekeringen.nl