Empress management services
Image default
Zakelijke dienstverlening

Wat is een NPR bureaustoel?

Wanneer je voor dagelijks gebruik een bureaustoel wil aanschaffen, thuis of op het werk, is het verstandig een ergonomisch model uit te zoeken. Voor zakelijk gebruik is dit zelfs verplicht vanuit de arobdienst. Komt de arbodienst eenmaal langs op de werkvloer, dan kunnen bureaustoelen die niet aan de normering voldoen afgekeurd worden. In Nederland staan ‘arbo goedgekeurde’ bureaustoelen bekend onder de naam ‘NEN 35’, of de nog meer op Nederlandse maat aangepaste NPR (1813) bureaustoel

Wat is een ergonomische bureaustoel? 

Een ergonomische bureaustoel is een stoel die is ontworpen om comfort en ondersteuning te bieden aan degene die erop zit. Dit omvat aanpassingen voor de rug, armleuningen, zitvlak en hoogte van de stoel, zodat de gebruiker in een comfortabele en gezonde houding kan zitten tijdens het werken. Dit kan helpen om rug- en nekklachten te verminderen en de bloedcirculatie te verbeteren.

Waarom de NPR bureaustoel?

Nederlanders zijn een van de langste volken in Europa. Gemiddeld zijn Nederlandse mannen 1.84 meter en Nederlandse vrouwen 1.70 meter lang. Dit is een bovengemiddelde lengte in vergelijking met de meeste andere Europese landen, met als uitzondering de bewoners van Scandinavië en de Baltische staten. 

Doordat we zo’n lang volk zijn, zijn Europese normen op gebied van ergonomische bureaustoelen nog steeds niet geheel optimaal voor een lang volk als het onze. Hierop is de NPR bureaustoel ontwikkeld, die écht volstaat op gebied van optimaal comfort en ondersteuning voor onze lange beroepsbevolking. 

NPR bureaustoel ook geschikt voor minder lange medewerkers

Wie een NPR bureaustoel aanschaft koopt niet alleen een extra stukje comfort, maar blijft hiermee voldoen aan de eisen die de arbowet stelt hieromtrent. Daarbij komt dat de NPR bureaustoel ook voor kleinere mensen geschikt is. Zo kun je als bedrijf dus direct voor alle medewerkers een NPR bureaustoel aanschaffen en hoeft er niet gelet te worden op afzonderlijke lengte verschillen tussen medewerkers. 

Meer weten over de NPR bureaustoel? Bezoek hiervoor het assortiment van StoelenExpert.nl

https://www.stoelenexpert.nl/bureaustoelen/npr-bureaustoelen