Empress management services
Image default
Internet

WordPress onderhoud, waarom het zo belangrijk is

Je hebt zelf een WordPress website in elkaar gezet en bent hier erg tevreden over. Maanden lang heb je gewerkt aan de website en het resultaat mag er wezen. Op het internet gaan zoeken naar een geschikte hosting provider, webhosting vergelijken en uiteindelijk een hosting provider geregeld. Website online geplaatst en YES, alles werkt!

Zo, nu weer verder met de dagelijkse werkzaamheden en de website doet zijn ding wel.

Dat klopt, je kunt inderdaad een aantal weken en of maanden onderuit gaan zitten want je nieuwe WordPress website staat online en werkt… maar voor hoe lang?

WordPress is het meest gebruikte CMS ter wereld en bestaat uit WordPress zelf, thema’s en plug-ins. WordPress, thema’s en plug-ins moeten echter wel regelmatig worden geüpdatet, doe je dit niet met regelmaat dan is de kans erg groot dat je website gehackt wordt en hij stopt met werken.

Hackers zullen je website gebruiken voor het versturen van rare berichtjes, linkjes op je website plaatsen naar rare en verkeerde websites of ze linken je website helemaal door naar een andere website.

Al die maanden hard werken helemaal voor niks! Of toch niet?! Sommige hacks kunnen nog worden opgelost maar dit gaat in veel gevallen wel een hoop geld kosten. Je kunt zomaar honderden euro’s kwijt zijn om een hack uit je website te laten halen.

Voorkomen is beter dan genezen

Het is zonde om zoveel geld uit te geven om een hack uit je WordPress website te laten halen terwijl dit voorkomen kan worden als je regelmatig WordPress onderhoud doet aan je website. Wat als de hack is opgelost, ga je dan wel alles netjes bijwerken en updaten? Waarschijnlijk verslonst dit weer en gebeurd er het zelfde. Daarom is een WordPress onderhoud contract een goede investering. Voor slechts een paar tientjes in de maand houdt een professioneel Internetbureau jouw WordPress website netjes bij.

Ze zorgen ervoor dat WordPress regelmatig wordt bijgewerkt, plug-ins worden bijgewerkt en dat je thema wordt bijgewerkt. Mocht het dan toch nog gebeuren dat je gehackt wordt dan is het afhankelijk van je abonnement of ze dit ook meteen voor je oplossen.

Het voordeel van een WordPress onderhoud contract is ook dat er gecontroleerd wordt of je website nog helemaal goed werkt nadat alles is bijgewerkt. Mochten er dingen stuk of veranderd zijn dan wordt dit voor je opgelost afhankelijk van je abonnement.

Focus op je corebusiness en laat je WordPress website onderhouden

WordPress onderhoud wordt vaak gezien als “onnodig” totdat het zover komt dat je WordPress website gehackt wordt en je met de gebakken peren zit. Laat je WordPress website dus onderhouden door experts zodat jij je kunt focussen op je corebusiness en je website op de achtergrond gewoon doorwerkt en in orde is.