Empress management services
Image default
Onderwijs

Onderzoek in de medische sector

Het medische apparaat van de onderzoek sector is constant bezig met allerlei medische vragen te beantwoorden. Denk aan hoe kunnen we verkoudheid oplossen? Wat is de maximale flunitrazolam dosage? Kan je dood gaan aan een overdosis kattenvoer? In deze blog nemen we je mee naar de resultaten uit een aantal onderzoeken in de medische sector. De een is nog interessanter dan de vorige!

Kan een kat vlooi of honden vlooi hoger springen?

Ja dit is daadwerkelijk een onderzoek geweest. De vlooien zijn klaarblijkelijk de over presteerders  van de dieren. Zodanig dat onderzoekers wouden weten welke nou echt het hoogste kan springen, relatief aan de lichaamslengte natuurlijk. Ze zijn er achter gekomen, dankzij onderzoekers van het Ecole Nationale vatarinaire de Toulouse, dat vlooien tot wel 100 keer hun lichaamslengte kunnen springen! Een mens van 1.80m zou dan 180 meter hoog moeten kunnen springen!

Muggen houden van kaas

Niet alleen muizen, mensen en marters houden van kaas. Ook muggen! Daar is onderzoeker Bart Knols achter gekomen aan de hand van zijn onderzoek in 1996. Ja hoor, het was een Nederlander die hier zijn moeite aan verspild heeft! Hup Holland hup! Zijn onderzoek heette “Human odor, malaria mosquitoes and Limburger cheese”. Een rare man, die Bart. Zo kwam hij er wel achter dat muggen het liefste voeten en enkels bijten, naast de Limburgse kaas.

Kippen prefereren mooie mensen

Bedoel, dat wij mensen ijdel zijn stond al lang en breed vast. Maar kippen ook? Ik vind het een beetje getokt. Maar een onderzoek uit 2002 aan de universiteit van Stockholm wees uit dat kippen op consistente basis beter reageren op mooie dan ‘normale’ mensen. Hier is onderzoek naar gedaan, waarom dat weet ik niet.

Kunnen duiven het verschil zien tussen een Picasso en Monet?

Duiven kunnen sinds 1995 ‘bewonderaars van oude kunst’ aan hun skillset toevoegen. Want ja, dat kunnen ze. De universiteit van Keio in Japan deed onderzoek naar de vraag of duiven inderdaad onderscheid konden maken tussen een schilderij van Picasso en een schilderij van Monet. Vraag me niet hoe, maar ze konden dit. Dus de volgende keer dat je een duif ziet dan is er de kans dat dit een kunstkenner is.

https://nieuwsbeest.nl/goed-slapen-met-warm-weer/