Empress management services
Image default
Zakelijke dienstverlening

Hoe werkt een smeervloer leggen?

Een mooie vloer zorgt ervoor dat een kamer een bepaalde uitstraling heeft. Zo kan een houten vloer elegantie uitstralen en brengt een tapijt gezelligheid in de ruimte. Het is echter zo dat u deze vloeren niet zomaar op de betonvloer van het huis kunt leggen. Hiervoor is een tussenlaag – een cementdekvloer – nodig. U laat een smeervloer leggen door een specialist met verstand van zaken. In Brabant, Gelderland en Limburg kunt u kiezen voor Multi Vloeren Brabant. Dit kleinschalige bedrijf zorgt ervoor dat u een smeervloer van hoge kwaliteit laat leggen.

Waarom u een cementdekvloer nodig heeft

Een tapijt of een houten vloer kan in principe niet direct op de betonnen ondervloer gelegd worden, omdat er een tussenlaag nodig is. Deze laag helpt om beschadigingen of oneffenheden weg te werken. Een mooie vloer kan namelijk alleen op een effen ondergrond gelegd worden. Een smeervloer leggen kan ook nodig zijn wanneer u de vloer wilt verhogen, bijvoorbeeld om vloerverwarming te installeren.

Het proces van een smeervloer leggen

Het leggen van smeervloeren, zoals een cementdekvloer, is een proces waarbij veel precisie komt kijken. Een smeervloer bestaat uit een mengsel van zand, cement en water. Het is echter zo dat het mengsel als ondergrond voor een houten vloer een andere samenstelling heeft dan voor een tegelvloer. De eerste stap in het proces is de verharding, waarbij het mengsel chemisch reageert met het bindmiddel. Vervolgens dient de cementdekvloer te drogen en de juiste vochtgehalte te bereiken. Dit is gelijk aan het vochtgehalte van de omgeving.

Pak het professioneel aan

Om ervoor te zorgen dat u een mooie smeervloer heeft, kunt u het beste een professioneel bedrijf inschakelen. Bij Multi Vloeren Brabant weten ze precies hoe ze het juiste mengsel voor de door u gekozen bovenvloer maken. De specialisten van het kleinschalige bedrijf werken zoals ze ook in hun eigen huis zouden doen en laten alles keurig netjes achter.