Empress management services
Image default
Aanbiedingen

Objectbeveiliging 2.0: laat ‘gastheren’ waken

U kent ze wel, die beren van kerels die streng kijkend alles in en om een gebouw in de gaten houden. Regelmatig lopen ze een ronde en controleren ze mensen, ramen en deuren. Dat traditionele beeld van objectbeveiliging is niet langer compleet. Het is tijd voor een bredere en vriendelijker aanpak. Het hoe en waarom? Dat leggen we vanuit Bravo Beveiliging hier graag aan u uit.

Wat is objectbeveiliging?

Als we het hebben over objectbeveiliging, praten we meestal over een gebouw. Of een bouwproject. Of een tent (denk aan festivals). Dit zijn dus objecten. Zo’n object liet u vroeger op  vaste tijden bewaken door een beveiliger. Dat is objectbeveiliging oude stijl. Hieronder ziet u hoe ‘t anders kan.

 

Objectbeveiliging met hospitality host

Het woord beveiliger dekt tegenwoordig de lading niet goed meer van het uitgebreidere werk rondom objectbeveiliging. Daarom praten we binnen dit vak nu over een hospitality host. Deze Engelse term staat letterlijk voor: gastvrije gastheer (of gastvrouw). Dat klinkt meteen al een stuk vriendelijker. Hieronder leest u wat er allemaal bij dat werk komt kijken. En wat dit betekent voor uw organisatie.

 

Wat doet zo’n host aan objectbeveiliging?

Om te beginnen: een hospitality host waakt bij objectbeveiliging natuurlijk nog altijd over de totale veiligheid en beveiliging van uw pand en omgeving. Dat waken bestaat uit allerlei deeltaken. Zoals:
•    brand- en sluitronden
•    controleronden
•    visitaties (fouilleren)
•    toezicht per camera
•    toegangscontrole

Tot zover de traditionele taken rondom objectbeveiliging. Het echte hospitality-aspect, daarover vertellen we u hieronder graag meer. Want dát is de manier waarop wij als beveiligingsbedrijf onderscheidend werken.

 

Visitekaartje van uw organisatie

Bij objectbeveiliging anno nu hebt u nog altijd op vaste tijden iemand klaarstaan: de nieuwe hospitality host. Bij veel organisaties is deze persoon er bijvoorbeeld van 07.30 tot 18.00 uur. Dus net vóór, net ná en tíjdens de openingstijden van uw gebouw of bouwproject. Vaak staat de host dan achter een balie of bij een ingang: precies de plek waar al uw bezoekers en (pakket)bezorgers langskomen.

De aanvullende taken die bij deze moderne host en objectbeveiliging horen, bestaan onder meer uit:

  • personeel, bezoekers en leveranciers ontvangen
  • gasten begeleiden
  • badges klaarleggen en meegeven
  • bijhouden wie er hoe laat kwam en ging
  • post en pakketten aannemen

U ziet het: de hospitality host maakt de naam gastheer dus beslist waar. Hij (of zij) vormt het eerste aanspreekpunt in uw organisatie, uw visitekaartje. En wij hebben deze hosts voor u klaarstaan.

 

Van agressie naar warm welkom

Weet u dat zelfs het woord ‘hospitality host’ al een meer positieve invloed heeft op hoe mensen met deze persoon en de omgeving omgaan? Het woord ‘beveiliger’ heeft iets negatiefs, een lading die soms zelfs agressie oproept of mensen uitdaagt tot provoceren. Bij het woord host voel je je als mens vanzelf al meer welkom, uitgenodigd.

Kortom, dit is dus een compleet nieuwe aanpak voor objectbeveiliging. Bravo Beveiliging noemt de bewaking met een hospitality host daarom objectbeveiliging 2.0. We helpen u er graag mee.

 

Beheer rondom brand & EHBO

Zoekt u naast objectbeveiliging en gastheerschap een centraal aanspreekpunt voor allerlei andere zaken? Bijvoorbeeld voor als er brand uitbreekt of er een ongeluk gebeurt? Laat dan uw hospitality host ook de brandblusmiddelen beheren, net als de EHBO-koffers, de brandmeldinstallatie, de camera’s en het inbraaksysteem.

Naar wens bieden onze hospitality hosts dan ook:

  • eerste hulp bij ongelukken (EHBO)
  • bedrijfshulpverlening (BHV)
  • herkenning en voorkoming veiligheidsrisico’s (VCA)
  • omgaan met geweld en agressie
  • calamiteitencoördinatie en hulp bij ontruimingsoefeningen

Onze hospitality hosts volgden allemaal de trainingen die nodig zijn om u met deze diensten te helpen. De rol van de host kan dus ook in uw organisatie veel verder gaan dan objectbeveiliging. Wat hebt u nodig? Praat er eens over. We denken graag met u mee.

 

Overstappen op objectbeveiliging 2.0?

Graag komen we bij u langs voor een vrijblijvend gesprek en eerste inspectie. Kijk eerst op objectbeveiliging. Of neem meteen contact op via telefoonnummer 085 – 773 10 77.

https://www.bravobeveiliging.nl/