Empressmanagementservices

ERP software om uw groothandel te moderniseren

Een beetje groothandel heeft ambitie. Ambitie om beter te worden, groter en stabieler. Wist u dat een ERP systeem groothandels hiervoor de handvatten geeft? Maar.. hoe pakt u dat dan aan? En waar let u dan op? Deel hieronder mee in de kennis van ERP systeembouwer APPelit.

Betekenis ERP systeem voor groothandels

Een ERP systeem is een softwarepakket. De oorsprong van het woord zit in Engeland. ERP is dan ook een Engelse afkorting die staat voor enterprice resource planning. De planning dus van alles wat er zich afspeelt binnen uw groothandel op het gebied van processen, mensen, producten en middelen. Met uw eigen ERP systeem stuurt u als groothandel dus meer op cijfers en feiten

5x Nut met ERP systeem voor groothandels | Uw basis voor succes

Wat een eigen, op maat gemaakt ERP systeem uw groothandel brengt? Wat denkt u van onder meer de volgende voordelen:

  • meer service
  • minder voorraad
  • klant meer centraal (en dus meer klantenbinding, meer omzet)
  • meer overzicht
  • meer verbanden tussen processen

Er zijn nog veel meer pluspunten bij een ERP systeem voor uw groothandel. We spreken ze graag vrijblijvend met u door.

Hoe kiest u juiste ERP systeem? Groothandel & specifieke behoeften

Het aanbod aan leveranciers van ERP systemen voor groothandels en andere organisaties is enorm. Hoe ziet u door de bomen het bos? En waar moet u op letten bij de keus? ERP CRM software bestaat uit talloze modules. Welke hebt u nodig? Laat het antwoord op deze vraag komen van een werkgroep die op een rij zetten wat zij belangrijk vindt, voordat ze naar ERP systemen voor groothandels kijkt.

Greep uit de modules | Wat hebt u nodig?

Enkele veelvoorkomende onderdelen in ERP systeem voor groothandels zijn de volgende:

  • logistiek
  • klantinformatiesysteem
  • administratie: orders
  • personeelszaken

Vooral bij logistiek helpt het menig medewerker en manager als hier helder info staat over producten, doorloop- en aanlevertijden. Datzelfde geldt voor een goed beeld van alle openstaande orders, de inkoop, de productieruimte en meer.

Kansen & valkuilen dankzij een ERP systeem voor uw groothandel

Hebt u bovengenoemde info allemaal in één ERP systeem? Als groothandel haalt u dan het meeste uit uw data en cijfers. En dus meer uit uw organisatie. Tenminste, als u de informatie vertaalt naar verbanden. En als u dankzij die verbanden gevolgen, kansen en valkuilen ziet en die omzet in goede keuzes. Als bouwer van ERP systemen voor groothandels helpen we u hier graag mee. Dat geeft vertrouwen.

Belangrijk voordeel ERP systeem voor groothandels | Elke status in beeld

Of het nu gaat om de status van een order, factuur, inkooplevering of om personeelszaken, naar wens vindt u er plek voor in uw eigen ERP systeem voor groothandels. Dat is ook meteen het grootste voordeel. Probeer bijvoorbeeld maar eens uw afzonderlijke voorraadpakket, financiële pakket en urenregistratie te koppelen. En als dat al lukt, vindt er om de haverklap een update plaats, waardoor u ook de koppeling weer moet aanpassen. Wordt u daar blij van…?

De hamvraag: Wat zet u in het ERP systeem?

Als groothandel spelen er bij u allerlei belangrijke processen. Processen die op elkaar aansluiten of gevolgen hebben voor elkaar. Van goederenstroom, de geldstroom en de administratie. Zorgt u voor de juiste ERP-implementatie, dan ziet u de kansen én de valkuilen van deze processen sneller. Op basis hiervan stuurt u vervolgens makkelijker bij.

Hulp nodig bij uw ERP systeem? Groothandel gratis gesprek

Graag bieden we u een vrijblijvend gesprek aan. Om uw vragen te beantwoorden. Om met u mee te denken. Om uw kansen tegen het licht te houden. Belangstelling? Laat uw gegevens achter op onze website. Wij nemen dan snel contact met u op voor een software op maat oplossing.

https://www.appelit.com
Met ERP systeem uw groothandel laten groeien

Post navigation