Empress management services
Zakelijk

Zo bespaar je op de zakelijke rekening

Vandaag de dag een bedrijf draaiende houden kost genoeg. Om de winst te verhogen zonder meer omzet te maken, zal het uit het verlagen van de bedrijfskosten moeten komen. In deze blog tips om te besparen op de energierekening van het kantoor, want vaak kan die rekening nog omlaag.

Praktische tips

De meeste mensen slaan er geen acht op; in de weekenden ’s avonds en ’s nachts staan printers en computers op stand-by. Terwijl het amper inzet vraagt om alles volledig uit te schakelen. Een apparaat op stand-by is verspilling. Het klopt dat de wattage wat het apparaat verbruikt op stand-by laag is, maar omdat het vele uren zijn, tikt het toch aan. Ook verspilde energie vindt u terug op de energierekening. Nu is er wel een norm, om even voor een lunchpauze van een half uur de apparatuur op stand-by te laten staan, zal misschien wel kunnen, ook al valt dat ook onder verspilling. Het hangt er ook vanaf wat het is. Zo is een laptop energiezuiniger dan een PC. Mocht de computer aan vervanging toe zijn dan kan het slim zijn om dan voor een laptop te kiezen. Een laptop op stand-by is dan nog steeds verspilling, maar de rekening daarover valt mee. Als alle verspilling zoveel als mogelijk weg is in het kantoor, dan kan zelf energie opwekken het overwegen waard zijn. Op woningen verschijnen steeds meer zonnepanelen, maar op kantoren blijft dat achter. Best vreemd, omdat kantoren over het algemeen tijdens daglicht energie verbruiken. Helemaal mooi zou zijn, maar dan moet het kantoor echt op een bedrijventerrein gelegen zijn en niet in een stad of dorp, is nog een kleine windmolen erbij. Zelf energie opwekken, en verspilling voorkomen, dat tezamen moet een lagere energierekening dus een hogere bedrijfswinst geven.

Leverancier met de laagste tarieven

Sneller een lagere energierekening verkrijgen, dus een hogere bedrijfswinst maken, kan door zakelijke energie vergelijken. Door uit te zoeken welke energieleverancier de laagste tarieven rekent. En online is dat makkelijk te vergelijken. Nu hangt het er vanaf hoe groot uw kantoor is en hoeveel het verbruikt op jaarbasis, maar bij een huishouden kan het energie vergelijken oplopen tot vele honderden euro’s per jaar. Uiteindelijk heeft u heel eenvoudig snel voordeel, en die hogere bedrijfswinst, dankzij een lagere energierekening.