Empress management services
Banen en opleidingen

Traineeship gemeente

Een traineeship bij de gemeente kan een aantrekkelijke start zijn van je loopbaan. Een traineeship is een programma dat de werkgever heeft ontwikkeld om leren en werken te combineren. Je kan dus echt aan het werk bij een organisatie én tegelijkertijd werken aan jouw ontwikkeling met behulp van persoonlijke begeleiding. Hoe ziet een traineeship bij de gemeente eruit?

 

Traineeship bij de gemeente

Tijdens je traineeship bij de gemeente leer je kennismaken met verschillende afdelingen van de werkgever. In de regel neem je ook diverse rollen aan, dus waar je binnen het ene team als beleidsmedewerker aan de slag gaat, kan je bij een volgende afdeling fungeren als projectmedewerker of een onderzoeksfunctie vervullen. Op deze wijze kan je niet alleen de organisatie goed leren kennen, maar leer je ook ontdekken waar je eigen voorkeuren, drijfveren en kwaliteiten liggen. Een vast onderdeel van elk traineeship is dan ook dat er aandacht wordt besteed aan jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling. Dit soort intervisiemomenten heb je in eerste instantie samen met je leidinggevende, maar dit doe je ook samen met andere trainees. Ondertussen word je betaald naar de normen van een gemiddelde baan voor starters.

 

En na de traineeship?

Uiteraard altijd in overleg met de werkgever besluit je uiteindelijk welk type rol en welke afdeling jou inhoudelijk het beste past. Over het algemeen is een traineeship bij de gemeente erop gericht jou in dienst te houden, tenslotte hebben ze al aardig in je geïnvesteerd tegen de tijd dat je klaar bent als trainee.