Empress management services
Image default
Internet marketing

Waarom zou je een animatie video laten maken?

Waarom zou je een animatie video laten maken?

Er zijn zoveel verschillende soorten video’s en animaties dat veel mensen door de bomen het bos niet meer zien. Toch zijn er duidelijke verschillen tussen de verschillende soorten en heeft ieder zijn eigen kracht en toegevoegde waarde. Werk jij in een branche met veel jargon of complexe materie? En vraag je je wel eens af of de andere persoon in het gesprek jouw verhaal écht heeft begrepen? Dan is een animatie video laten maken zeer interessant! Een animatie video is namelijk het perfecte medium om jouw verhaal op een heldere, toegankelijke manier te vertellen tegen jouw doelgroep. Waarom? Omdat een animatie video jou dwingt om terug te gaan naar de kern van jouw verhaal. En deze kort, bondig en simplistisch te vertellen. Ieder stukje overbodige informatie die je in een animatie video stopt leidt af van het verhaal en zorgt alleen maar voor ruis.

De voordelen van een animatie video laten maken

Één van de grootste voordelen van een animatie video is het feit dat alles wat je ziet gemaakt moet worden. Dat klinkt misschien als veel werk en dat is het ook, maar dat betekent ook dat je nergens van afhankelijk bent. Waar je met video tegen grenzen aan loopt van camerahoeken, omgevingen die er net niet uitzien zoals je zou willen, en bijvoorbeeld veiligheidsrestricties, heb je met een animatie video alle vrijheid. Door deze totale ontwerpvrijheid ontstaat er nog een groot voordeel. Je kunt de uitstraling van de animatie naadloos laten aansluiten bij jouw bedrijfsidentiteit en andere communicatieuitingen die je naar buiten brengt. Hierdoor creëer je een beeld dat zorgt voor herkenbaarheid en vertrouwen. En wil je achteraf toch iets aangepast hebben, omdat jouw bedrijf bijvoorbeeld een rebranding heeft gehad? Geen probleem, het kan altijd aangepast worden achteraf! Maar dan moet je er wel voor zorgen dat jouw animatie video op een goede manier is opgebouwd en dat de animator weet wat hij doet.

Een animatie video uitbesteden en laten maken

Een animatie video produceren is een vak apart. Natuurlijk, in deze tijd is er vast wel een buurjongen of kennis die een video voor je kan maken, maar de vraag is of je dat moet willen. Een animatie video moet namelijk wel écht goed zijn, wil hij interessant zijn voor jouw marketing. Je moet weten wat je wilt vertellen, tegen wie, wat je wilt bereiken en hoe je dat gaat doen. Dat lijkt misschien simpel, maar er liggen veel valkuilen op de loer. En als het je al lukt om een animatie video te produceren waar je zelf tevreden over bent, hoe zorg je er dan voor dat de animatie video ook gezien wordt? En het doel bereikt? En wat als die rebranding is geweest, kun je de animatie video dan nog gemakkelijk aanpassen? Zo kunnen we nog wel even doorgaan. De kern van ons verhaal: je doet er goed aan om een animatie video te laten uitbesteden aan een professioneel bedrijf met veel ervaring, zoals animatiestudio ZoomWorks.

Jouw animatie video laten maken door ZoomWorks

Het team van ZoomWorks bestaat uit online marketeers en audiovisuele specialisten, die iedere dag met veel passie en plezier aan diverse video- en animatie producties werkt. Doordat ze hier dagelijks mee bezig zijn en al zo’n 12 jaar bestaan weten ze inmiddels precies wat werkt én wat niet werkt. En dat is erg fijn, want hierdoor kunnen ze jou goed begeleiden bij het maken van keuzes. Zodat jij uiteindelijk een animatie video krijgt die écht werkt. Voor jou én jouw doelgroep. Meer weten? Neem een kijkje op de website van ZoomWorks of neem direct contact met ze op. Ze helpen je graag vrijblijvend verder.

https://zoomworks.nl/animatie-laten-maken/