Empress management services
Image default
Internet marketing

Wanneer gebruik je een JPG?

Wanneer je een foto wilt opslaan dan heb je allerlei mogelijkheden jpeg, png, jpg en nog veel meer. Maar wat is dit allemaal? En waar moet je op letten?

JPG

Een jpg afbeelding is een bestandstype voor foto’s JPG staat voor Joint Photographic Group en wordt het meeste gebruikt. JPG foto’s zijn gecomprimeerde bestanden. Dit zorgt ervoor dat de afbeelding is verkleind. Hoe  Voordelen hiervan zijn dat de afbeelding weinig mb nodig heeft en daardoor sneller laad. Het nadeel is dat de JPG afbeelding hierdoor zijn kwaliteit wat verliest. Hoe meer de afbeelding is verkleind hoe meer kwaliteit verlies er opreed.

Wanneer gebruik je een JPG?

Voor online gebruik is dit prima maar voor het groter afdrukken hiervan is deze afbeelding te klein. Vaak worden JPG afbeeldingen daarom gebruikt voor websites of social media. Hier is de afbeelding niet heel groot en door zijn kleine grootte kan de afbeelding snel worden geplaatst. Verder zal de afbeelding snel laden waardoor je website niet traag wordt.

JPG en JPEG

Vaak ontstaat er veel verwarring tussen JPG en JPEG. In essentie zijn ze precies hetzelfde. JPEG staat voor Joint Photographic Expert Group. De E staat dus voor expert. Dit is de officiële benaming van deze foto bestanden. Doordat computers vroeger nog niet overweg konden met extensie benamingen van 4 letters is JPEG toen afgekort naar JPG. Beide benaming zijn toen blijven bestaan. Aan het soort bestand zit dus geen verschil. Kies voor jezelf altijd het juiste bestandstype voor je doeleinde. Wil je de afbeelding groot laten bedrukken kies dan niet voor JPG. Wil je een snelle afbeelding die klein wordt gebruikt? Dan is de JPG extensie waar je voor moet gaan.

https://web-wings.nl/wat-is-het-verschil-tussen-jpg-png-en-gif/