Empress management services
Image default
Aanbiedingen

Welk pocketveren matras past bij mij?

Wat is een pocketvering matras?

Een pocketvering matras is gemaakt van individuele pocketveren. Elke pocketveer is ingesloten in zijn eigen stoffen zak. Omdat ze onafhankelijk van elkaar werken, reageert elke veer alleen op de druk die op dat gebied wordt uitgeoefend. Dit resulteert in een grotere mate van persoonlijke ondersteuning en respons voor elke persoon die op de matras slaapt.

Wil je weten welk pocketvering matras het beste bij jou past? Kijk dan eens op de Slaapwijsheid website. 

 

Voor wie is de pocketvering het beste geschikt? 

Pocketveren bewegen niet als één geheel, in tegenstelling tot de meer traditionele open coil matrassen. Dit helpt “oprollen” te voorkomen en vermindert de overdracht van beweging naar andere delen van de matras. Elke pocketveer werkt afzonderlijk om uw lichaam op de juiste manier te ondersteunen. Daarom is een pocketveringmatras bijzonder geschikt als:

 • U en uw partner een verschillend gewicht hebben
 • U de neiging hebt om ’s nachts te woelen en te draaien
 • Pocketveren zijn in een eigen hoes gewikkeld
 • Pocketveren zijn individueel verpakt in hun eigen stoffen pockets

 

Voordelen van een pocketvering matras

Pocketvering matrassen zijn één van de meest populaire matrastypes – en dat is niet voor niets! Lees verder om te weten te komen wat een pocketveringmatras is, hoe ze werkt en hoe u er voordeel uit kunt halen.

 • Geen overdracht van beweging
  Elke pocketveer reageert afzonderlijk op de uitgeoefende druk en ondersteunt het lichaamsgewicht afzonderlijk, in plaats van het lichaamsgewicht over het oppervlak van de matras te verdelen. Dit helpt het gevoel te verminderen dat u tegen uw partner aanrolt en bevordert zo een rustiger nachtrust.
 • Consistente stevigheid
  Omdat elke afzonderlijke pocketveer in zijn eigen hoes zit, wordt de spanning constant gehouden. Dit zorgt voor een gelijkmatig stevigheidsniveau over het hele matras.
 • Totale ondersteuning van het lichaam
  Pocketvering matrassen worden beschouwd als een meer premium type van vering matras, omdat ze bekend staan om hun consistente, totale lichaamsondersteuning. Ons assortiment pocketveringmatrassen is verkrijgbaar in een groot aantal verschillende soorten pocketveren en hardheidsgraden, zodat u de ideale ondersteuning kunt kiezen die u nodig heeft.
 • Drukverlaging
  Omdat pocketveren onafhankelijk van elkaar werken, ondersteunen pocketveringmatrassen uw lichaamsgewicht in grotere mate dan een open veersysteem (ook wel standaardvering genoemd). Dit kan ervoor zorgen dat u zich comfortabel en goed ondersteund voelt terwijl u slaapt, waardoor het risico op drukpuntvorming afneemt.

 

Veelgestelde vragen

Zijn meer pocketveren beter?

Pocketveren dragen bij tot de mate van ondersteuning en stevigheid die u in uw matras voelt. Bovendien bepaalt de spanning (ook wel “gauge” genoemd) van de veren mede de totale stevigheid van de matras.

Het is echter belangrijk op te merken dat pocketveren slechts één element van de matras vormen. De comfortlagen, zoals traagschuim of natuurlijke vullingen, zijn ook van invloed op het algehele gevoel van uw matras.

Meer pocketveren betekent niet noodzakelijk dat uw matras comfortabeler of steviger zal zijn. In plaats daarvan zal een grotere dichtheid van pocketveren uw lichaamsgewicht over meer veren verdelen en beter op uw individuele bewegingen reageren terwijl u slaapt.

Om u te helpen beslissen, raden wij u aan te lezen wat onze andere klanten over onze pocketveringmatrassen te zeggen hebben. Ga naar ons aanbod pocketveringmatrassen en bekijk de individuele Reevoo klantenbeoordelingen om meer te weten te komen!

Zijn pocketvering matrassen stevig?
Zoals alle matrassen zijn ook pocketveringmatrassen verkrijgbaar in verschillende hardheidsgraden. Hoewel we een groot aanbod aan stevige pocketveringmatrassen hebben, hebben we ook zachtere pocketveringmatrassen! Ontdek ons assortiment pocketveringmatrassen, met maar liefst zes hardheidsgraden waaruit u kunt kiezen:

 • Zachte tot medium pocketvering matrassen
 • Medium pocketvering matrassen
 • Medium tot stevige pocketvering matrassen
 • Stevige pocketvering matrassen
 • Extra stevige pocketvering matrassen

Is een pocketvering matras goed voor een slechte rug?

Een pocketveringmatras kan een goede optie zijn als u last heeft van een slechte rug. Omdat elke pocketveer onafhankelijk reageert op het lichaamsgewicht, kan dit de correcte uitlijning van de wervelkolom beter ondersteunen dan een matras met open coils (standaard vering) dat kan.

Het is echter ook belangrijk om rekening te houden met factoren zoals de totale hardheid van de matras, of de matras orthopedisch is, en de comfortlagen van de matras. Deze dragen allemaal bij tot het juiste niveau van ondersteuning en rugverzorging dat u nodig hebt.