Empress management services
Image default
Aanbiedingen

Op zoek naar een baan in IT? Hier 3 tips

Een baan in de IT is erg veelzijdig en is voor velen mensen de perfecte richting om in te gaan als het gaat om je werk. Waar er vroeger nog wel eens bepaalde beelden waren bij mensen die in de IT werken, is dat nu wel anders en zijn er genoeg mensen die in de IT werken en ook allemaal wat anders doen. Je hoeft zeker niet enorm veel affiniteit te hebben met computers en dergelijke om in de IT te werken. Wil je ook graag op zoek naar een baan in de IT maar weet je niet waar te beginnen? Deze tips zullen je helpen bij je zoektocht.

 

1: Waar ben je naar op zoek?

 

Zoals eerder genoemd zijn er dus enorm veel kanten aan de IT. Wil je graag werken met programmeren, het bouwen van websites, onderhouden en analyseren van data of toch heel iets anders? Het kan allemaal! Bedenk voor jezelf wat je interessant vindt en waar je eventueel nog in wil groeien en stem hier jouw zoektocht op af. Zo kun je gerichter zoeken en kom je niet constant uit bij vacatures die wellicht niet heel interessant lijken voor jou.

 

2: Zoek en solliciteer op alles wat interessant lijkt

 

Als je een nieuwe baan zoekt, weet je dat je voor veel dingen moet solliciteren en dat je waarschijnlijk een aantal keer afgewezen zal worden. Dat is oké en hoort erbij, maar laat dat je niet ontmoedigen. Blijf rondkijken en solliciteren op dingen, ook als het misschien niet onmiddellijk je droombaan is. Je kunt natuurlijk altijd doorgroeien in dingen en starten met nieuwe dingen. Blijf mails sturen en bellen, stuur open sollicitaties en geef niet op. Uiteindelijk vind je ongetwijfeld dat waar je naar op zoek bent. Zoek online bijvoorbeeld naar ICT vacatures in Hilversum, of zoek naar een IT bedrijf dat je interessant lijkt en stuur een open sollicitatie.

 

3: Gebruik je netwerk

 

Misschien heb je vanuit je vorige baan al een groot netwerk opgebouwd met waardevolle relaties. Zitten hier mensen tussen die al in de IT werken? Zijn er misschien bedrijven waar je een korter lijntje hebt waar je iets aan hebt? Gebruik het vooral! Ook helpt het enorm om op bijvoorbeeld LinkedIn een bericht te plaatsen en aan je netwerk te vragen of zij misschien iets voor je kunnen betekenen. Je netwerk is zeker een waardevol iets dat je kunt gebruiken bij het zoeken naar een nieuwe baan. Het scheelt dat mensen jou in hun achterhoofd houden op het moment dat een baan in IT ter sprake komt. Zo kan diegene jou aanbevelen en wellicht kom je via die weg aan de perfecte baan.