Empress management services
Image default
Eten en drinken

Hier leest u hoe u thuis de perfecte frietjes kunt maken

Frieten zijn voor bijna iedereen een van de meest favoriete gerechten. Er is bijna niemand die het er niet mee eens is om frites bij het hoofdgerecht te kopen. Er zijn echter momenten waarop u niet naar een restaurant wilt. Op dat moment moet je weten hoe je zelf frites maakt. Zo maak je thuis de perfecte frietjes:

Bereid je aardappelen voor

Het eerste is om de juiste aardappelen voor uw friet te bereiden. Zorg ervoor dat je degene kiest die geen schimmel bevatten om de smaak niet te bederven. Spoel en pel vervolgens de buitenste laag en snijd ze in de lengte in 4 of 5 stukken. Dit maakt het gemakkelijk om ze in plakjes te snijden.

Snijden

Vergeet niet om ze in dunne plakjes te snijden, want hoe dunner ze zijn, hoe knapperig ze worden. Neem een ​​grote kom met koud water en laat ze hierin weken. Je kunt ze ook in de koelkast bewaren om het proces te versnellen.

Drogen

Zorg ervoor dat u ze na het weken afdroogt met keukenpapier en bakplaten. Hierdoor kunnen ze het vocht opnemen, zodat ze klaar zijn om in de hete olie te dopen zonder dat de olie tijdens het frituren opspat.

Frituren Stap 1

Verhit de olie in een grote koekenpan op ongeveer 300 graden F. Leg niet alle plakjes direct, want dan wordt de pan gevuld en zal er spatten ontstaan. Bovendien kan de olie niet elke plak effectief bakken.

Zorg ervoor dat je deze in 3 tot 4 porties bakt, zodat elke plak het beste frituurt. Blijf ze ongeveer 5 minuten bakken. Zorg ervoor dat ze op dit punt niet bruin worden en nog steeds zacht zijn. Haal elke batch eruit nadat u het proces hebt herhaald en bak ze opnieuw.

Frituren Stap 2

Zodra uw partijen aardappelen zijn gebakken en gedroogd, kunt u het vuur voor de frituurpan verhogen tot 400 graden F. Dit is wanneer het echte frituur- of kookproces begint, waardoor u friet op restaurant niveau krijgt.

Zorg ervoor dat de olie heet wordt voordat u de batch erin doet. Eenmaal geplaatst, bak ze tot ze goudbruin worden. Je zult merken dat de zachtheid van deze frietjes weg is en dat ze knapperig worden, wat aangeeft dat je het recept goed volgt.

Maak ze niet bruin; Zodra je ziet dat ze goudbruin zijn, kun je de batch verwijderen en ze op een schone papieren handdoek drogen om de overtollige olie op te nemen. Wat betreft de finishing touch: bestrooi deze met zout, serveer ze met ketchup of mayo saus en voila! Je zelfgemaakte frietjes zijn klaar om geserveerd en erop te kauwen.

Zorg er naast het recept voor dat je gezonde aardappelen gebruikt die rijk van smaak zijn. Mocht u nog voorkeuren hebben, dan kunt u terecht bij Aardappelshop. De winkel biedt online de beste aardappelsoorten in Duitsland.