Empress management services
Image default
Aanbiedingen

Duurzame opties voor een zwembad in de tuin

Duurzame opties voor een zwembad in de tuin

Een eigen zwembad in de tuin is voor velen een droom die uitkomt. Het biedt ontspanning en verkoeling tijdens warme zomerdagen, maar het kan ook zorgen met zich meebrengen als het gaat om water- en energieverbruik. Gelukkig zijn er duurzame opties beschikbaar waarmee je kunt genieten van je zwembad zonder extreem hoge kosten en een schuldgevoel over het milieu. 

 

Zonne-energie voor verwarming

Een van de grootste energievreters van de gehele zwembadinstallatie is de verwarming. Gas- of elektrische verwarmingssystemen kunnen kostbaar en schadelijk zijn voor het milieu. je kunt overwegen om zonne-energie te gebruiken. Zonnecollectoren kunnen zonlicht omzetten in warmte om je zwembadwater op temperatuur te houden. Het is een duurzame en kostenbesparende oplossing.

 

Afdekkingen voor warmtebehoud

Het gebruik van een goede zwembadafdekking is een eenvoudige manier om de warmte in je zwembad te behouden. Het voorkomt verdamping van water en warmte, wat betekent dat je minder vaak hoeft bij te verwarmen of bij te vullen.  Daarnaast voorkomt een afdekking ook dat bladeren en vuil in het zwembad belanden, waardoor je minder chemische behandelingen nodig hebt om het water schoon te houden. Dit is dan weer beter voor het milieu.

 

LED-verlichting

Als je ’s avonds van je zwembad wilt genieten, denk dan aan energiezuinige LED-verlichting. LED-lampen hebben een veel langere levensduur dan traditionele gloeilampen en verbruiken aanzienlijk minder energie. 

 

Waterbesparende technologie

Waterbesparing is ook een overweging bij duurzame zwembadopties. Er zijn mogelijkheden om water her te gebruiken, zoals regenwateropvang of filtratiesystemen. 

 

Natuurlijke filtratie

Kies voor natuurlijke filtratiemethoden zoals moerasfilters of plantenfilters. Deze natuurlijke systemen zuiveren het water op een milieuvriendelijke manier en bevorderen de biodiversiteit rondom je zwembad.

 

Onderhoud

Investeer in automatische systemen voor het onderhoud van je zwembad. Ze helpen om het energieverbruik te verminderen en tegelijkertijd de waterkwaliteit op peil te houden. 

 

Door duurzame opties te overwegen zult u zien dat dit aanzienlijk kosten verlagend werkt en dat ook de belasting voor het milieu lager is dan dat u in eerste instantie dacht.

 

https://www.amarque.nl/modellen/