Empress management services
Image default
Aanbiedingen

De juiste fiets maat

De juiste maat fiets vinden voor je kind is cruciaal. Een slecht passende fiets kan leiden tot pijn tijdens het fietsen, waardoor fietsen uiteindelijk een vreselijke ervaring wordt voor elke jongere. Leren fietsen is al moeilijk genoeg, dus met een fiets 12 inch kunnen ze zich concentreren op de ontwikkeling van hun fietsvaardigheden terwijl ze genieten van hun tijd op twee wielen.

Op welke leeftijd mag een kind fietsen?

De leeftijd waarop een kind kan beginnen met fietsen varieert. Sommige kinderen ontwikkelen hun evenwicht vaardigheden eerder dan andere, maar hoe eerder je kind begint met leren fietsen, hoe sneller het de vaardigheden beheerst die nodig zijn om zonder ondersteuning te fietsen.

Gemiddeld kunnen kinderen tussen 3 en 8 jaar beginnen met fietsen. Naarmate ze meer tijd op twee wielen doorbrengen, zullen ze zelfverzekerder worden en uiteindelijk zonder stabilisatoren of andere ondersteuning kunnen fietsen. De leeftijdscategorie van 3 tot 8 jaar is een gemiddelde. Sommige kinderen kunnen echter al voor hun derde jaar op twee wielen stappen, en sommige hebben wat langer nodig om het vertrouwen op te bouwen om te gaan fietsen. En kunnen gelijk met een 14 inch fiets beginnen.

Als je kind op jongere leeftijd wil beginnen met fietsen, kan een loopfiets een geweldige manier zijn om vertrouwen op te bouwen voor kinderen vanaf 18 maanden!

Hoe meet je de kinderfiets maat?

Als jouw kind een nieuwe fiets nodig heeft, moet jij zijn binnenbeenlengte en lengte opmeten om de beste maat fiets voor hem te bepalen.

Leeftijd kan ook worden gebruikt om de maat van een kinderfiets te bepalen, maar dit is een minder nauwkeurige methode.

In tegenstelling tot fietsen voor volwassenen, worden kinderfietsen gemeten op basis van de wielmaat, niet op basis van de framemaat; haal die twee niet door elkaar, anders krijg je de verkeerde maat fiets!

Voor we in de details duiken, wil ik je twee essentiële regels laten weten bij het kiezen van een fietsmaat voor een kind:

  • Een fiets die je kind leuk vindt, zal veel eerder worden bereden en leuk gevonden. Hoewel we ons niet allemaal de nieuwste en flitsendste fietsen kunnen veroorloven, is een fiets die een kind enthousiast maakt om te fietsen een goed besteed geld.

  • Hoewel je misschien geneigd bent een fiets te kopen waar je kind in zal groeien, is een slecht passende fiets voor niemand leuk om op te rijden. Ook een grote fiets die te zwaar is voor een kind om te manoeuvreren, zal het kind waarschijnlijk voorgoed doen afzien van fietsen.

Hoe kinderfiets maat meten op binnenbeenlengte

De binnenbeenlengte van een kind is de lengte van het binnenbeen, vanaf de bovenkant van het kruis tot aan de grond. De binnenbeenlengte bepaalt hoe hoog een fiets moet zijn om de fietser met zijn voeten de grond te laten raken terwijl hij op het fietszadel zit.  

De korte stappen hieronder vertellen je hoe je het beste de binnenbeenlengte van een kind voor een fiets kunt meten. Laat het kind staan met de schoenen aan en de rug naar een muur, de voeten op schouderbreedte uit elkaar. Neem een stevig boek en plaats het zo hoog mogelijk tussen de benen, met de rug van het boek plat tegen de muur gedrukt. 

Terwijl je het boek stevig op zijn plaats houdt, vraagt het kind van de muur weg te stappen.

Meet met een meetlint de afstand tussen de bovenkant van het boek en de grond. Deze lengte is je binnenbeenlengte. Noteer het om te voorkomen dat je opnieuw moet meten. Zo weet jij als die 16 inch fiets te groot of net goed is voor je kleine.

 

https://www.rt-marketingbegrippen.nl/fiets-kopen-hier-moet-je-opletten/