Empress management services
Image default
Alarmsysteem

Persoonlijk alarm ontzorgt levens

Wil je met één druk van de knop alarm slaan of hulp inschakelen? Denk er dan eens aan om een persoonlijk alarm te kopen. Met behulp van personenalarmering kun je namelijk direct communiceren met familie, vrienden of hulpverleners. Zo kun jij zo lang mogelijk zelfstandig in je eigen woning blijven, maar toch de zekerheid hebben dat je zo hulp kunt krijgen.

Hoe werkt het?

Een persoonlijk alarm staat in directe verbinding met mantelzorgers, buurtgenoten of de thuiszorg. Bij een druk op de alarmknop wordt voor de hulpzoekende, middels een GSM-verbinding, een spreek/luisterverbinding met de hulpverlener gemaakt. Deze schakelt vervolgens de juiste hulp of zorg in. Er kan gebruik gemaakt worden van sociale of professionele alarmopvolging. Bij sociale wordt er eerst contact opgenomen met familie, vrienden of bekenden en bij professionele worden direct professionele zorgverleners gewaarschuwd. Denk dus op voorhand goed na, welke vorm voor jou of je familielid het meest geschikt is.

Verschillende soorten persoonlijk alarm

Bij een persoonlijk alarm kopen, kun je vaak kiezen uit meerdere verschillende soorten alarm. Wij zetten de twee meest gebruikelijke graag voor je op een rij.

–          Alarmzender met GSM en GPS is een van de meest gebruikelijke soorten. Het is een eenvoudige alarmzender die precies je locatie kan bepalen en waarbij een spreek-luisterverbinding gemaakt kan worden.

–          Hals-polszender draag je zoals een horloge aan je pols of als een ketting aan je hals. Met een druk op de knop, waarschuw je hele omgeving voor hulp of een noodsituatie.

https://comfocare.nl/personenalarmering