Empress management services
Image default
Entertainment

Nieuwe ideeën voor een zakelijk evenement

Nu Corona ongeveer officieel voorbij is en zakelijke congressen ook weer op gang komen, wordt het duidelijk dat ook de sector voor zakelijke evenementen niet heeft stilgestaan in de afgelopen 2 jaar. Bij deze een overzicht van de innovaties die we de laatste maanden ineens tegen kwamen.

Groter gebruik van schermen

Menselijk gedrag verandert niet zo snel, werd wel eens gezegd over het thuiswerken. Veel mensen snellen zich dan ook nu de lockdowns zijn opgeheven naar kantoor om daar hun werkdag af te werken. Na alle zoomcalls zijn veel mensen dan ook maar wat blij om gewoon weer aan de vertrouwde kantoorkoffie te zitten. Ook blijkt dat mensen toch liever in het echt met elkaar praten dan tegen een laptop. Wat echter wel een blijvertje blijkt is de videoverbinding op afstand. Zo is het veel makkelijker geworden om een gastspreker te krijgen. Zo hoeft een spreker uit Amerika niet meer te worden ingevlogen vanaf de andere kant van de plas, maar volstaat een Zoom-call.

Synchroon presentaties

Het klinkt misschien chaotisch, maar tegenwoordig kunnen meerdere presentaties tegelijk op een podium plaatsvinden voor één publiek. Dit klinkt natuurlijk als een hel waarbij iedereen door elkaar praat, maar dit valt mee. Iedereen in het publiek kreeg namelijk een silent disco koptelefoon die men kon verbinden met het signaal van één van de twee sprekers. Zo kunnen twee mensen tegelijk presenteren zonder elkaar in de weg te zitten.

De vegetarische borrelhapjes

In veel branches is het nu toch wel officieel. De bittergarnituur is verleden tijd, gecanceld, kan niet meer. In een wereld waar klimaatverandering een steeds groter probleem is en waar op ieder congres het onderwerp duurzaamheid wel eens op tafel komt, is het niet meer oké om met alleen maar vlees aan te komen. Daarbij kan dit ook een stuk gezonder. Daarom is een vegetarische borrel nu helemaal hip.

 

https://huurbijdaniek.nl/silent-disco-koptelefoons-huren/