Empress management services
Image default
Beauty en verzorging

Wat is mesotherapie?

Mesotherapie van Mourits huidtherapie is een procedure die de huid verjongt en strakker maakt en tegelijkertijd overtollig vet verwijdert met injecties van vitamines en plantenextracten. De procedure maakt gebruik van extreem dunne naalden om een ​​reeks injecties te geven in de middelste laag van de huid of het mesoderm. Mesotherapie werkt door onderliggende aandoeningen aan te pakken die huidverslechtering veroorzaken, zoals onvoldoende bloedsomloop en ontsteking. De kosten van mesotherapie worden bepaald door het type behandeling en het aantal benodigde sessies. Verzekeringsmaatschappijen betalen meestal niet de kosten van mesotherapie, omdat het cosmetisch is en niet medisch vereist. U zult van tevoren een afspraak maken met de arts om uw opties te bespreken. U dient een week voor de operatie aspirine en andere niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen te vermijden. Deze medicijnen kunnen uw kansen op bloedingen en blauwe plekken tijdens mesotherapie vergroten.

Hoe wordt mesotherapie gedaan?

U kunt tijdens elke sessie al dan niet verdovende medicijnen op uw huid krijgen. Er wordt een specifieke kleine naald gebruikt om u een reeks injecties toe te dienen. De naald kan worden gekoppeld aan een machine om veel injecties tegelijk te geven. De injecties kunnen op verschillende diepten van 1 tot 4 millimeter in uw huid worden toegediend. Uw arts kan de naald onder een hoek in uw huid steken of extreem snel met uw pols bewegen tijdens het injecteren. Elke injectie kan eenvoudigweg een kleine hoeveelheid vloeistof in uw huid injecteren. U zult hoogstwaarschijnlijk talrijke mesotherapie behandelingen nodig hebben om het gewenste effect te bereiken. U moet anticiperen op een bezoek aan de dokter 3 tot 15 keer. Aanvankelijk zou u elke 7 tot 10 dagen injecties krijgen. De behandelingen worden teruggebracht naar tweewekelijks of eenmaal per maand als uw huid verbetert.

Is mesotherapie hetzelfde met liposuctie?

Mesotherapie is een niet-chirurgisch alternatief voor liposuctie voor het verminderen van overtollig vet. Liposuctie is een procedure die permanent vet verwijdert van plaatsen zoals uw buik en rug. Deze operatie wordt uitgevoerd door cosmetisch chirurgen die via kleine incisies in uw huid een klein plastic buisje inbrengen. Het zuigt vervolgens het vet eruit met een chirurgisch vacuüm. Liposuctie wordt uitgevoerd terwijl u verdoofd bent. De hersteltijd kan tot zes weken duren, maar men denkt dat liposuctie efficiënt is bij het permanent verwijderen van vet. Er zijn andere gevaren, zoals schade aan zenuwen en bloedvaten en infectie. Liposuctie is een kostbare procedure. Mogelijk hebt u 10 sessies of meer nodig om de gewenste resultaten te bereiken. Het is onduidelijk hoe effectief mesotherapie werkt voor vetverwijdering.