Empressmanagementservices

Wanneer je gaat renoveren, is het misschien ook in je opgekomen om je trapleuning te verven. Vooral als deze van hout is is het makkelijk om de kleur te bewerken en is het makkelijk om de trapleuning over te verven. Dit lijkt misschien wel zo, maar dan kom je er achter dat het verven eigenlijk wel moeilijker is dan je denkt, en dat je ook nog speciale olie moet kopen om het hout te onder houden, om rotting en alles te voorkomen. Beginnen aan het verven van de trapleuning is een hele klus; je gaat al gauw merken dat je oneven stukken krijgt en verschillende verflaagjes op elkaar, terwijl dat niet de bedoeling was. Ook platte stukjes op een ronde trapleuning komt vaak voor, wat erg snel tot frustratie kan leiden.

Een houten trapleuning is kortom heel erg onhandig. Het heeft veel onderhoud nodig, en veel schuur werk om over de jaren heen mooi te blijven. Als je dit niet doet, is er een grote kans dat er na een paar jaar oneffenheden ontstaan, de kleur van het hout vervaagt, en soms gaat het hout ook rotten, als de lucht vochtigheid hoog is in je huis. Niet alleen de trapleuning, maar ook de balustrade moet dan onderhouden worden, wat dubbel werk is.

Gelukkig zijn er ook alternatieven op hout. Zo heb je bijvoorbeeld staal, wat je huis een mooie industriële look geeft. Staal heeft geen onderhoud nodig en is heel sterk, waardoor het lang mee gaat. Krasjes of oneffenheden ontstaan bijna niet. Staal is niet buigbaar, dus het wordt wel afgeraden op trapleuningen met een kromming.

Een ander alternatief is kunststof. Kunststof is misschien wel de beste keuze. Het materiaal is buigbaar, waardoor je mooie krommingen kan maken, het is sterk, en het gaat ook nog eens heel lang mee. Ook zorgt kunststof voor betere isolatie in je huis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://lamiwood.nl
Een houten trapleuning is een frustratie

Berichtnavigatie