Empressmanagementservices

Beter vindbaar in Google door animatie video

Het zal geen nieuws voor je zijn dat vindbaar zijn in Google van essentieel belang is voor je bedrijf. Wanneer jouw website pas op de tweede pagina in de zoekresultaten staat, zul je veel minder klanten trekken dan wanneer je bovenaan staat. SEO (Search Engine Optimalisatie) is voor jou daarom geen onbekend begrip. Maar wist je dat je met keyword optimalisatie maar een deel bereikt van wat mogelijk is? Animatie video’s helpen je de SEO nog meer te versterken.

Hoe kan dat?

Maar SEO is toch heel erg op tekst gericht? Het gaat toch om keywords, die in voldoende dichtheid in een tekst moeten voorkomen en om het vergaren van linkjes? Inderdaad is dat hoe SEO ooit begon: veel metatags en linkbuilding. En een video is niet te doorzoeken op keywords, hooguit op tags. Toch wordt video steeds belangrijker, al is het maar omdat 80% van de internetters liever een video ziet dan een tekst leest. En trouwens, een steeds groter deel van internetcontent is video. Google ziet dat ook.

Google blij met hogere cijfers

Google redeneert dat een lange bezoekduur aan een pagina betekent dat de site de moeite waard is. Ook de mate waarin mensen doorklikken naar andere pagina’s vindt het algoritme van deze zoekmachine van belang. Uit onderzoek blijkt dat animatie video beide cijfers positief beïnvloedt. Gemiddeld blijven mensen 88% langer op een site met video, en klikken ze 64% vaker door. Dat zijn forse stijgingen, die meewegen in je score op Google. Sites met video scoren hoger dan zonder.

Zeg het voort

Vroeger was mond-tot-mondreclame de Heilige Graal van de marketing. Mensen die andere mensen aanbrengen is de beste reclame, al is het maar omdat het gratis is. Tegenwoordig noemen we dat “viral”. Een goede explanimation kan hieraan bijdragen. Want de kans is groot dat je kijker anderen kent die met hetzelfde probleem zitten. Hij zal je video dan delen, wat leidt tot meer bezoekers. Als dit delen gebeurt via een blog of social media, levert je dat een gratis inbound link op, waardoor je hoger scoort in Google.

Animatie studio Donker Media

Animatie video’s leveren dus een sterke bijdrage aan je SEO. Toch raden we het niet aan om animaties te maken enkel en alleen voor SEO. Natuurlijk wil je mensen op je site, maar ook dat heeft een doel: bijvoorbeeld om mensen te overtuigen of om hen tot aankoop aan te zetten. Zorg voor een animatie video dat gericht is op je einddoel en dat je wat te melden hebt. Met een goede animatie van een animatie studio bereik je je primaire doel en krijg je de SEO effecten er gratis bij. Animatie studio Donker Media helpt je hier graag bij. We maken graag een afspraak met je om kennis te maken. Mail ons, of bel 040-744 02 52

https://donkermedia.nl/animatiestudio/
Beter vindbaar in Google door animatie video

Berichtnavigatie